Image
Michael Moschewitz, vd för Genova.
Michael Moschewitz, vd för Genova. Bild: Genova

Genova hyr ut närmare 5 000 kvadratmeter

Uthyrning Genova har tecknat ett 15-årigt hyresavtal i fastigheten Söderhällby 1:9 i Uppsala om cirka 5 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka nio miljoner kronor. Hyresavtalet är tecknat med Altris AB som är en ledande svensk utvecklare av natrium-jonbatterier.
Publicerad den 30 September 2023

Uthyrningen kommer medföra en hyresgästanpassning där Genovas totala investeringsåtagande bedöms uppgå till cirka 40 miljoner kronor. Altris kommer att tillträda cirka 4 000 kvadratmeter den 1 april 2024 och resterande ytor under 2025.

– Det känns positivt att Genova i en tid där vår omvärld präglas av osäkerhet kan hyra ut lokaler långsiktigt till Altris som är en ledande aktör inom hållbar batteriproduktion", kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

– För att möjliggöra övergången från fossilberoende till fossilfrihet behövs massor av batterier. Genom vårt långsiktiga partnerskap med Genova har vi nu en lokal där vi kan skala upp vårt arbete kring natrium-jonbatterier som är säkra, kostnadseffektiva, hållbara och enkla att återvinna. Detta är en viktig milstolpe på vår kommersialiseringsresa", kommenterar Björn Mårlid, vd för Altri.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige