Image
Visionsbild, Arninge Centrum.
Visionsbild, Arninge Centrum. Bild: Genesta

Genesta hyr ut i Arninge Centrum

Uthyrning Genesta har skrivit kontrakt med Arken Zoo och Familjeläkarna i Arninge Centrum.
Publicerad den 18 Juni 2021

Arken Zoo öppnar hösten 2021 följt av Familjeläkarnas vårdcentral i början av 2022.
– Vi är väldigt glada för att Familjeläkarna och Arken Zoo kommer hit. De är båda ett starkt bidrag till det nya Arninge som viktig knutpunkt i nordöstra Stockholm, säger Emma Stenlund hos fastighetsägaren Genesta.

Arken Zoo, som är en av Sveriges största husdjurskedjor, öppnar en kombinerad butik, veterinärklinik och hundtrim. Den 1 150 kvadratmeter stora toppmoderna lokalen håller just nu på att byggas och etableringschef Marcus Haas ser fram mot höstens öppning.
– Det känns jättekul! Vi vet att det bor många husdjursägare i området och en stor butik i Arninge kompletterar vår befintliga butiksverksamhet väldigt bra. Fastighetsägaren Genesta har verkligen givit Arninge Centrum ett lyft och vi ser fram emot att utvidga vårt erbjudande inom temat djurhälsa, säger Marcus Haas, etableringschef Arken Zoo.

Med en ny vårdcentral tas ytterligare ett steg på vägen mot ett viktigt och levande stadsdelscentrum. Det är Familjeläkarna som öppnar en cirka 700 kvadratmeter stor vårdcentral i början av nästa år.
– Arninge Centrum är perfekt för oss med alla nya bostäder, nya arbetsplatser och den nya knutpunkten för kollektivtrafik. Vi vill erbjuda vård som är nära till hands och vara där människorna är, säger Stefan Amér, vd och grundare av Familjeläkarna.

Tidigare har Genesta meddelat att Nordic Wellness öppnar ett 3 300 kvadratmeter stort gym i samma fastighet där även Ica Kvantum och Apoteket finns i dag.
– Familjeläkarna och Arken Zoo blir minst sagt välkommet inslag här, inte bara för centrumet – men för hela området, säger Emma Stenlund.

RSD och CBRE har bistått Genesta i uthyrningen med Familjeläkarna respektive Arken Zoo.
Genesta förvärvade Arninge Centrums två fastigheter år 2017 och sen dess har den ena fastigheten byggts om från litet köpcentrum till modern box-handel. Under 2020 öppnade eller nyöppnade följande aktörer: hästsportkedjan Hööks, lågpriskedjan Dollarstore, hemmafixar-kedjan Jula, vitvarubutiken Elon samt restaurangerna Bores och Chop Chop.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige