Image

GE Capital Real Estate hyr ut i centrala Växjö

Uthyrning GE Capital Real Estate har hyrt ut 458 kvadratmeter i affärshuset Tegnér i centrala Växjö till sportbarkedjan Stars and Stripes. Stars and Stripes har tecknat ett åttaårigt hyreskontrakt med GE Capital Real Estate och kommer att öppna sin restaurang den 7 december.
Publicerad den 1 December 2011
Johan Wästlund. Bild: GE Capital Real Estate. Bild: Ge Capital Real Estate
Johan Wästlund. Bild: GE Capital Real Estate.

GE Capital Real Estate har genomfört en omfattande renovering och tillbyggnad av Affärshuset Tegnér och märker ett allt större intresse för att etablera sig där.
- De omfattande satsningar vi har gjort på att utveckla Affärshuset Tegnér har börjat ge resultat. Vi ser en påtaglig ökning i antalet förfrågningar från aktörer som är intresserade av att etablera sig i gallerian och en stadig uppgång i antalet besökare, säger Johan Wästlund, vd för GE Capital Real Estate i Norden.

Den renovering och tillbyggnad som GE Capital Real Estate har genomfört omfattar bland annat en ny entré i hörnet mot Oxtorget och en tillbyggnad mot Liedbergsgatan. Arbetet har skapat utrymme för ett nytt parkeringsgarage med ett 40-tal platser samt en ökning av butiksytorna med cirka 1 400 kvadratmeter. Dessutom har det genom 3D-delning skapats byggrätter för bostäder i fastigheten. Dessa byggrätter har sålts till NCC.
- Det är ett privilegium att få flytta in i nya lokaler i affärshuset Tegnér och vi ser stora möjligheter för vår kedja här, säger Mikael Lagman, vd för Stars and Stripes.
- Vi är mycket glada över att få Stars and Stripes som hyresgäst i affärshuset Tegnér. Den här typen av restaurang har saknats i området, så öppnandet av Stars and Stripes blir ett mycket bra komplement till det övriga utbudet i gallerian. Samtidigt ökar liv och puls längs Storgatan, vilket är betydelsefullt för utvecklingen i Växjö i stort, säger Johan Wästlund.

Stars and Stripes är en i raden av nya etableringar som skett i affärshuset Tegnér den senaste tiden. Andra företag som etablerat sig i gallerian är Face, TGR och RLW Trading AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige