Image

Galären köper i Luleå

Transaktioner Galären köper fastigheten Vattenormen 2 i Luleå vid södra delen av Luleå Home Center.
Publicerad den 23 November 2011
Vattenormen 2. Bild: Galären. Bild: Galären
Vattenormen 2. Bild: Galären.

Hyresgäst är Åke Eriksson Bil AB som hyr alla ytor för bland annat försäljning och service av Mercedez-Benz. De två byggnaderna innehåller cirka 4 530 kvadratmeter och hela tomtarean omfattar cirka 12 000 kvadratmeter.
– Fastigheten passar väl in i Galärens strategi kring långsiktigt ägande och ska ses som ett framtida förvaltningsobjekt ihop med Galärens intilliggande fastigheter Vattenormen 5 och 6, säger Galärens vd, Gunnar Tåhlin.

– Luleå Homecenter på Skutviken är ett mycket intressant område för Galären. Därför är vi glada att kunna utöka vårt bestånd med ett mycket bra läge i hörnet av Luleås två mest trafikerade leder. Läget är ett av Luleås i särklass bästa ur visualitetssynpunkt och kommer att bli ännu bättre i takt med Luleås fortsatta utveckling, säger Galärens marknadschef Göran Lindström.

Förvärvet sker via bolagsköp och tillträde kommer att ske den 1 december 2011. Galären har tillsammans med säljaren Sagax kommit överens om att inte kommunicera köpeskillingen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige