Image
Diligentia kan komma att utöka Frölunda torg med uppemot 20 000 kvadratmeter butiker och bostäder.
Diligentia kan komma att utöka Frölunda torg med uppemot 20 000 kvadratmeter butiker och bostäder. Bild: Diligentia

Frölunda torg ska växa - igen

Handel Frölunda torg kan komma att växa. Igen. Diligentia vill bygga uppemot 20 000 kvadratmeter butiker och bostäder på parkeringsytorna intill torget.
Publicerad den 28 April 2015

Frölunda torg har byggts ut i flera omgångar sedan det invigdes 1966. Den senaste utbyggnaden stod klar 2011 och i och med den omfattar köpcentret 56 000 kvadratmeter butiker samt 180 nybyggda lägenheter.

- Vi har haft en väldigt positiv utveckling sedan dess och Göteborgs stad har också varit tydliga med att de vill se en fortsatt utveckling i Frölunda, med fokus på bostäder. Det här är en del i den utvecklingen, säger David Schongin, centrumchef på Frölunda torg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige