Image

Framgångsrik fond öppnar för fler

AFFÄRER När Teesland IOG tidigare i år stängde sin första fastighetsfond blev den övertecknad tre gånger. Detta har föranlett lanseringen av den andra, som kommer att investera mellan fyra och sex miljarder kronor bara i Sverige.
Publicerad den 28 November 2007

Nordic Aktiv Property Fund II (NAPF II) heter den nya fastighetsfonden, som kommer att investera nära åtta miljarder kronor på den nordiska marknaden. Upp till 75 procent kommer att investeras i Sverige. Bakgrunden är stark ekonomisk tillväxt på marknaden.

- När vi lanserade den första nordiska fonden var intresset mycket stort, ett intresse som bestått och därför lanserar vi nu NAPF II. Vi har redan börjat köpa fastigheter i Sverige och det ser ut att bli en riktigt bra investering. Avkastningen på svenska egendomar är för närvarande god, säger Michael Bruhn, VD för Teesland iOG i Norden.

Det är större, internationella, institutionella investerare som kommer att skjuta till pengar även till NAPF II. Teesland iOG avslutade investeringarna till den första fonden redan ett år före förväntat avslut och avkastningen beräknas också bli högre än de 10-15 procent som investerarna förväntat i den första fonden.

-Det råder ingen tvekan om att vi - och investerarna - är mycket nöjda med den första nordiska fonden. Där lyckades vi att investera mycket pengar på kort tid med hög avkastning. Det är den typen av investeringar som pensionsbolag och andra institutioenlla investerare letar efter när de indirekt investerar sina medel i till exempel Teesland iOG:s fastighetsfonder. Det är också bakgrunden till att vi kan starta upp en ny fond så snabbt efter den första, avslutar Michael Bruhn.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige