Image

Förvaltaren säljer till BRF

TRANSAKTIONER Kommunägda Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har sålt ytterligare en fastighet till ombildning av bostadsrätter. Köpeskillingen är 217 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Oktober 2010

Trasten 3 i Tulemarken med 130 lägenheter är ombildningen är Förvaltarens andra i centrala Sundbyberg.

- De pågående ombildningarna är en viktig del i Förvaltarens långsiktiga arbete med att bidra till en sund balans mellan olika boendeformer i kommunens olika områden, så även i centrala Sundbyberg, säger Anette Sand, vd på Förvaltaren.

Hittills har Förvaltaren under 2008-2010 sålt tolv fastigheter till bostadsrätter.

- Försäljningarna visar att våra områden och fastigheter upplevs som mycket attraktiva. Vi har idag över 20 000 som köar för en lägenhet hos oss. Samtidigt ger försäljningarna utrymme för investeringar i renoveringar, stadsförnyelse och nyproduktion, vilket innebär en positiv utveckling av vår fastighetsportfölj, säger Anette Sand.

Under 2010 startar bland annat nyproduktionen av 265 hyresrätter i Ursvik med fokus på miljö, energi och genomtänkta planlösningar, exempelvis tvåor på 40-45 kvadratmeter.

- Ursvik är det största bostadsprojektet i Storstockholm, sedan Hammarby Sjöstad började byggas i början av nittiotalet. I första hand byggs bostadsrätter och radhus i Ursvik - men nu alltså även hyresrätter genom vårt initiativ, säger Anette Sand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige