Image

Fortsatt upprörda tongångar kring ombildningar

POLITIK På dagens styrelsemöte i Familjebostäder beslutades om försäljning av två attraktiva innerstadsfastigheter. Detta upprör oppisitionen som nu återigen går till hårt angrepp.
Publicerad den 21 Februari 2008

Den ena fastigheten är Tvättkorgen 1 på Stora Essingen, Junohällsvägen. Den ska säljas för 19 500 kronor per kvadratmeter. Fastigheten har ett attraktivt läge med närhet till goda kommunikationer. Fastigheten är en mycket trevlig 1930-tals fastighet som är fullt modern i gott skick och har en trevlig tomt.

Den andra fastigheten är Karlavagnen 14 i Vasastaden, Vegagatan, som ska säljas för 21 500 kronor per kvadratmeter. Fastigheten är byggd 1885 men är fullt modern. Fastigheten har ett av de bästa lägena i staden med bara några minuters promenadavstånd till city eller Odenplan. Fastigheten innehåller en oinredd vindsvåning som har ett mycket stort ekonomiskt värde.

- Det är något allvarligt fel när fastigheter säljs till en bråkdel av det pris som lägenheterna betingar på den öppna bostadsrättsmarknaden. Det här handlar om sanslösa underpriser. Moderaternas fixering vid privatiseringar får nu omfattande negativa konsekvenser för Stockholms utveckling, säger Tomas Rudin gruppledare (s) i Familjebostäder.

- Vi tycker att hela iden om att sälja ut stadens allmännytta är felaktig. Men om man nu ska sälja måste det ske till priser som är rimliga. Dessa priser saknar all rimlighet. Vi kommer nu att se över möjligheten att anmäla ordförande och vd för brott mot aktiebolagslagen, avslutar Tomas Rudin.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige