Image

Fortinova köper i Varberg och Uddevalla

Transaktioner Fortinova köper 61 lägenheter och en industrifastighet i Varberg och Uddevalla.
Publicerad den 4 Juli 2016

Den totala uthyrningsbara ytan är 5 431 kvadratmeter. Flertalet av fastigheterna är uppförda på 80- och 90-talet och är väl underhållna. Hyresvärdet är drygt 4,5 miljoner kronor och snittpriset för bostäderna cirka 13 000 kronor per kvadratmeter.

Förvärvet ligger väl i linje med vår plan att växa på de orter där vi i dag finns etablerade. Uddevalla är en ny marknad som vi valt att gå in i och hoppas kunna växa på sikt. Vi är också glada över att kunna växa ytterligare i Varbergs kommun, säger Fortinovas vd Anders Johansson.

Svensk Fastighetsrådgivning var rådgivare till säljarna – lokala aktörer – i Uddevalla. Den delen av affären omfattar 22 lägenheter, cirka 1 500 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige