Image
Ett av projekten är Enedalshöjden beläget i området Bergsäter med gångavstånd till både centrum som natur. Två fristående huskroppar uppförs längs Åsboholmsgatan och Enedalsgatan.
Ett av projekten är Enedalshöjden beläget i området Bergsäter med gångavstånd till både centrum som natur. Två fristående huskroppar uppförs längs Åsboholmsgatan och Enedalsgatan. Bild: Fortinova

Fortinova köper för 619 miljoner i Borås

Transaktioner Fortinova Fastigheter har ingått avtal med Newco Bergdalen (samägt bolag av Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad) avseende ett hyresrättsprojekt om 149 lägenheter i området Bergdalen i Borås. Vidare har avtal ingåtts med Järngrindens helägda dotterbolag Järngrinden Markutveckling Holding om förvärv av 160 hyreslägenheter, i två olika projekt, i Borås.
Publicerad den 11 December 2020

Det underliggande fastighetsvärdet i de tre bolagsaffärerna är 619 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Den preliminära köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen uppgår till 236,5 miljoner kronor. Handpenning har erlagts med 30 miljoner kronor och finansiering av förvärvet vid tillträde planeras att ske genom egen kassa och bankfinansiering. Affärerna är villkorade av att Länsstyrelsen fattar beslut om investeringsstöd enligt 16 § förordning (2016:881) om statligt investeringsstöd för hyresbostäder. Affären är strukturerad som en "forward purchase"-affär med erfarna och etablerade parter. Beräknat färdigställande varierar i projekten från september 2022 till mars 2023. Den uthyrningsbara boarean uppgår till 17 423 kvadratmeter och hyresvärdet är cirka 29 miljoner kronor.
– Vi är glada över att genom de här affärerna förvärva våra första bostadsfastigheter i Borås vilket bidrar till vår fortsatta tillväxt. Fastigheterna kommer att utgöra en attraktiv förvaltningsenhet i en tillväxtregion, säger Anders Valdemarsson, vice vd för Fortinova Fastigheter.

Advokatfirman Vinge har agerat legal rådgivare till Fortinova. Wesslau Söderqvist Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till säljaren. Colliers har agerat transaktionsrådgivare till säljarna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige