Image

Första markförsäljningen i nya Sorgenfri

Bygg/Arkitektur Byggvesta köper mark i norra delarna av Sorgenfri för att kunna bygga de första bostadsrättslägenheterna i området. Malmö stads tekniska nämnd har beslutat att godkänna försäljningen av fastigheten Trådbussen 1, som kommer att ge området 52 nya bostäder.
Publicerad den 21 Januari 2016
Byggvesta bygger bostadsrätter i Sorgenfri, Malmö. Bild: Byggvesta
Byggvesta bygger bostadsrätter i Sorgenfri, Malmö.

Första köpeavtalet i det tidigare storkvarteret Spårvägen i Sorgenfri är nu klart. Det flerfamiljshus som planeras att byggas hamnar mitt i blickfånget där Nobelvägen och Industrigatan möts. Det rymmer 52 bostadsrättslägenheter och två lokaler och har en sammanlagd yta om cirka 4 700 kvadratmeter byggteknisk area, BTA. Vintern 2017/18 beräknas projektet vara färdigställt.

– Det här visar att Sorgenfri är attraktivt både för den som vill bygga bostadsrätter och hyresrätter, vilket ger ett bostadsområde med blandade upplåtelseformer. Det känns väldigt roligt att många aktörer ser potentialen i Sorgenfri och uppskattar områdets enormt centrala läge, säger Håkan Thulin, exploateringschef på Malmö stad.
Byggvesta har ytterligare två aktuella bostadsprojekt i området.

– Sorgenfri är ett spännande område. Det är kul att bygga nytt så centralt och miljöprofilen i området stämmer väl överens med våra höga ambitioner gällande hållbarhet, säger Sandrine Rivoire, projektledare inom Byggvesta Development.

Priset för Trådbussen 1 är satt till 3 000 kronor per kvadratmeter BTA för bostäder och 2 000 kronor per kvadratmeter BTA för lokaler, totalt 14,4miljoner kronor. Det är bestämt utifrån de priser som kommunen under senare tid tillämpat vid försäljning av jämförbar mark inom denna del av staden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige