Image
Bild: Skanska

Första hyreskontraktet tecknat för nya Sveavägen 44

Uthyrning Diligentia har nu tecknat det första hyresavtalet i fastigheten på Sveavägen 44 i centrala Stockholm, som just nu byggs om och moderniseras. Hyresgäst blir hotellkoncernen Nobis, med ett boutique-hotell innefattande 92 rum, restaurang, bar och konferens.
Publicerad den 21 November 2011
Nu är den första hyresgästen klar för Diligentias jätteprojekt på Sveavägen 44 i Stockholm, det blir Nobis som där etablerar ett hotell. Bild: Wingårdhs. Bild: Skanska
Nu är den första hyresgästen klar för Diligentias jätteprojekt på Sveavägen 44 i Stockholm, det blir Nobis som där etablerar ett hotell. Bild: Wingårdhs.

Nobis kommer att hyra den äldsta delen av fastigheten, med adressen
Sveavägen 48, som i sina tidiga dagar huserade en privat flickskola.

Koncernen är en av Sveriges ledande inom hotell-, mötes- och restaurangnäringen, med verksamheter som Operakällaren, Café Opera, Stallmästaregården, Hotel Skeppsholmen och nya Nobis Hotel. Inflyttning är planerad till hösten 2013.
- Vi utvärderade och hittade ett flertal potentiellt framgångsrika användningar och koncept för den äldre delen av fastigheten. Läget, marknadsförutsättningarna och byggnadens vackra och annorlunda karaktär gör att den passar särskilt bra för hotellverksamhet. Dessutom skapar konceptet goda synergier och mervärden tillsammans med den moderna arbets- och mötesplats som vi nu skapar på Sveavägen 44. Att operatören blev en välrenommerad och framgångsrik koncern som Nobis känns väldigt roligt, säger Markus Pfister, Fastighetschef Kontor på Diligentia.

Hotellet på Sveavägen 48 kommer att uppföras i en klassisk och elegant miljö, inte helt olikt Nobis Hotel på Norrmalmstorg i Stockholm. Både rummen och restaurangen, med plats för 100 sittande gäster, planeras i tidlös anda med hög kvalitet, där byggnadens unika förutsättningar tas tillvara.
- Vi är jätteglada och stolta över att få bli första hyresgäst på Sveavägen 44 och operatörer av det blivande livsstilshotellet i Adolf Fredriks gamla flickskola. Vi ser fram emot att utveckla ett nytt kocept och att följa upp succéerarna med Hotel Skeppholmen och Nobis Hotel, säger Ralf Thalén, affärsutvecklingschef på Nobis AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige