Image

Sveavägen 44 återinvigt

Event I går återinvigde Diligentia Sveavägen 44, det gamla Skandiahuset i Stockholm.
Publicerad den 26 September 2014
Anders Kupsu och Regina Kevius planterade ett symboliskt träd som ska stå på takparken på Sveavägen 44. Bild: Diligentia
Anders Kupsu och Regina Kevius planterade ett symboliskt träd som ska stå på takparken på Sveavägen 44.

På plats fanns Regina Kevius, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd, som under invigningsceremonin planterade ett Aroma-äppelträd tillsammans med Diligentias vd Anders Kupsu. Detta som en hållbar symbolhandling och äppelträdet kommer att flyttas upp till den 3 000 kvadratmeter stora takparken som anläggs högst upp på Sveavägen 44.

- Det känns stort att äntligen inviga Sveavägen 44, särskilt med tanke på allt jobb, den tid och det engagemang som vi har lagt ner i denna nybyggnation. En av de stora utmaningarna har varit att certifiera huset enligt miljöcertifieringssystemet Breeam och vi är stolta över att kunna kalla det en av Europas mest energieffektiva kontorsfastigheter, säger Björn Åsander, projektchef på Diligentia.

- Sveavägen 44 har nu tagit form och det är spännande att se hyresgästerna flytta in, säger Markus Pfister, fastighetschef kontor på Diligentia.

- Vi ser fram emot att huset verkligen blir den inspirerande och leveande mötesplats med kontor, bostäder, hotell, restaurang och butiker som vi hade tänkt oss.

Den första hyresgästen, e-handelsföretaget Klarna med cirka 800 medarbetare, har redan flyttat in på plan 1 och 2 och i gatuplan har Urban Deli slagit upp portarna. I våras öppnade också i samma kvarter på Sveavägen 48, hotellet Miss Clara by Nobis.

Under hösten 2014 samt våren 2015 kommer Klarna att få sällskap i form av kontors-hyresgästerna Arbetsgivarverket, SAP, Raysearch, King, Swedish Match och Fora.

Sveavägen 44 uppfördes ursprungligen under åren 1938–1942 åt försäkringskoncernen Thulebolagen efter ritningar av arkitekten Gustaf Clason. Thulebolagen köptes 1963 av Skandia som hade sitt huvudkontor där under många år. Sedermera blev Diligentia hyresvärd och när Skandia flyttade ut och Diligentia beslutade om att bygga nytt, döptes kvarteret om till Sveavägen 44.

Uppdraget gick till Skanska och första spadtaget togs i september 2011. Det arkitektoniska uppdraget har Wingårdh Arkitektkontor svarat för.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige