Image
Skärmavbild 2021-09-10 kl. 08.25.28
Skärmavbild 2021-09-10 kl. 08.25.28 Bild: Wallenstam

Första hyresgästerna på plats i Kallebäcks Terrasser: "Milstolpe"

Bostäder Wallenstam köpte fastigheten av Arla för åtta år sedan. Nu flyttar de första hyresgästerna in.
Publicerad den 10 September 2021

De första hyresgästerna till sina nya hem i Wallenstams stora stadsutvecklingsområde Kallebäcks Terrasser. De första nycklarna har nu lämnats ut till de boende i kvarteret som ligger högst upp i området.

– Att välkomna våra första hyresgäster till Kallebäcks Terrasser är lite av en milstolpe. Hösten 2013 tecknade vi avtal med Arla Foods om förvärv av fastigheten som nu är på väg att successivt utvecklas till ett fantastiskt fint område som fullt utbyggt kommer att omfatta 1 800 nya hem, nya moderna kontor, gym, skola, förskola och ett lokalt torg med restauranger, caféer, närservice, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd på Wallenstam.

De första hyresgästerna flyttar in i kvarteret Mejeristen som består av 270 lägenheter fördelat på tre hus med olika kulörer inspirerade av den intilliggande skogen. Lägenheterna har förmedlats via Wallenstams bostadskö och intresset har varit stort. Utöver en härlig utsikt får de boende tillgång till Wallenstams boende-app och flera mobilitetslösningar som förenklar vardagen. Gratis medlemskap i bilpool och cykelpool med specialcyklar, en månads gratis busskort på Västtrafik samt digitala entrétavlor som i realtid visar när nästa buss går är några exempel.

I dagsläget pågår nybyggnation av drygt 1 100 lägenheter i området och under nästa år etablerar sig både Bico (fd Cellink) och Nordic Wellness i den stora, toppmoderna kontorsbyggnaden Entré Kallebäck.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY