Image

Första hyresgästerna i Lindholmen-projekt klara

UTHYRNING Älvstranden Utveckling har hyrt ut 6 000 kvadratmeter i det nya energisnåla kontorsprojeket på Lindholmen Science Park.
Publicerad den 8 Februari 2010

De nya hyresgästerna i Lindholmen Science Park är Chalmers Studentkårs Restaurang Lindholmen AB som hyr 2 400 kvadratmeter restaurang- och konferensyta, och bolaget Lindholmen Science Park som hyr 3 400 kvadratmeter kontorsyta inklusive lokaler för test- och demonstration av forsknings- och utvecklingsprojekt. Inflyttning sker i augusti 2010, direkt när huset står klart.

- Det känns väldigt roligt att hyresavtalen med den nya konferensanläggningen och Lindholmen Science Parks AB fortsatta expansion är klara i huset. Dessa två aktörer är viktiga och utgör själva motorn i fastigheten. Vi har också ett stort intresse och pågående förhandlingar med ett flertal mycket intressanta företag för inflyttning till hösten och vi är glada att kunna erbjuda fler företag plats i denna kreativa omgivning, säger Hans Kallin, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling.

Fastigheten uppförs med fokus på hållbart byggande där miljö men även sociala och ekonomiska aspekter är centrala. Attraktiva mötesplatser och utrymmen för samverkan kombineras med mycket yteffektiva kontorslösningar. Nytänkande och helt ny teknik gör dessutom det nya huset till Göteborgs mest energieffektiva och gröna kontorsfastighet. Förbrukningen på 68 kWh per kvadratmeter och år är 38 procent lägre än svensk byggnorm och 17 procent lägre än EU:s riktlinjer för att certifieras som GreenBuilding.

- Det är med glädje och stort engagemang som vi tar oss an konferens- och restaurangdriften i Lindholmen Science Park. Huset är originellt med sitt läge i en hållbar och inspirerande miljö, säger Mikael Gyllenhammar, vd på Chalmers Studentkårs Restaurang AB.

I och med den nya fastigheten tas ett viktigt steg i utvecklingen av Lindholmen Science Park som idag fungerar som en levande, internationell mötesplats där företag, akademi och samhälle samverkar i kreativa projekt.

- Det nya huset skapar helt nya förutsättningar för samverkan där vår uppgift är att fungera som katalysator. Jag hoppas att det här kommer att bli en mötesplats i världsklass, säger Niklas Wahlberg, vd på samverkansbolaget Lindholmen Science Park AB.

Det nya huset kommer att rymma Visitors Centre, en stor konferensanläggning, restauranger, caféer, butiker och konferenslokaler i entréplan. Varje våning omfattar vardera 3 350 kvadratmeter och är avsedda för kontorslokaler som enkelt kan anpassas efter företagens behov, från cirka 115 kvadratmeter till ett eller flera våningsplan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige