Image

Forsen projektleder hållbar Sigtuna-stadsdel

Bygg/Arkitektur Forsen har, av Sigtuna stadsängar Exploaterings AB, fått uppdraget att sköta projekt-, projekterings- och byggledning för utbyggnad av infrastruktur i en helt ny stadsdel i Sigtuna.
Publicerad den 16 December 2016
En dagvattensjö är en av sakerna som skapas i helt nya stadsdelen Sigtuna stadsängar som Forsen projektleder. Bild: Forsen
En dagvattensjö är en av sakerna som skapas i helt nya stadsdelen Sigtuna stadsängar som Forsen projektleder.

Sigtuna stadsängar är en helt ny stadsdel som byggs i Sigtuna stad med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel. Forsens arbete, som omfattar kvartersmark för etapp 1.1, kommer att pågå mellan första december 2016 och sista december 2018.
Stadsdelen ligger norr om gamla Sigtuna stadskärna och upptar totalt en yta på 330 000 kvadratmeter. Allt som allt planeras här för cirka 900 bostäder samt restauranger, butiker, skola, fritids och förskola, cykelbanor, löparspår, en strategiskt placerad dagvattensjö, flera fickparker med mera.

I början av 2030-talet väntas den nya stadsdelen stå helt klar. Sigtuna stadsängar Exploaterings AB leder utvecklingen av stadsdelen Sigtuna stadsängar.

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY