Image
Edsberg i Sollentuna
Edsberg i Sollentuna Bild: Sollentunahem

Försäljningsstopp – lägenhetshus blir kvar i Sollentuna kommuns ägo

Bostäder Lägenheter i Edsberg blir kvar i kommunens ägo och fortsätter att förvaltas av Sollentunahem.
Publicerad den 9 December 2022

Majoriteten i Sollentuna kommun har beslutat att de fastigheter som hör till bolaget Sollentunafastigheter 2 även fortsättningsvis ska ägas av det kommunägda bolaget Sollentuna Stadshus, som även äger Sollentunahem. Sollentunahem förvaltar sedan tidigare fastigheterna i Sollentunafastigheter 2 och kommer att göra det även fortsättningsvis. Fastigheterna ligger i Edsberg i östra Sollentuna.

Den föregående planen var att Sollentuna Stadshus skulle sälja Sollentunafastigheter 2 under hösten 2023. Den planen är nu alltså skjuten på framtiden.

– Jag är glad och tacksam över detta beslut, som är helt i linje med Sollentunahems ståndpunkt och önskan. Det skapar förutsättningar för Sollentunahem att fortsätta bygga den trygghet som vi vill att hyresgästerna ska uppleva i Edsberg, säger Sollentunahems vd Anna Mellström.

Sollentunahem kommer nu att göra en översyn av vilka investeringar som behöver göras i fastigheterna i Edsberg. Målet är en långsiktig och hållbar förvaltning som skapar trygghet och trivsel för hyresgästerna.

Uppdrag om att bygga nya lägenheter ses över. Majoriteten i Sollentuna kommun kommer även att se över Sollentunahems nuvarande uppdrag att om bygga 1 500 nya lägenheter till och med år 2029.

– Det är positivt att uppdraget om 1 500 nya lägenheter ses över. I det tuffa marknadsläge som råder, behöver vi göra väl övervägda bedömningar inför varje start av ett nybyggnations- eller ombyggnationsprojekt. Sollentunahems uppdrag är att driva en ekonomiskt hållbar verksamhet och erbjuda lägenheter där hyresgästerna har råd att bo, säger Anna Mellström

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige