Image
Västlänken i Haga.
Västlänken i Haga. Bild: Wikimedia commons

Förlängning av omtvistade bolagets rekonstruktion

Juridik Göteborgs tingsrätt har beslutat att rekonstruktionen av AGN Haga AB får fortsätta till och med den 19 mars 2024. AGN ansvarar för Västlänken projekt E03 (Kvarnberget) och var till januari 2023 även ansvarigt för projekt E04 (Haga).
Publicerad den 8 Januari 2024

AGN var fram till januari 2023 det konsortium som ansvarade för bygget av två delar av Västlänksprojektet i Göteborg, E03 Kvarnberget och E04 Haga. Beställaren, Trafikverket, hävde i januari 2023 avtalet avseende E04 och av den anledningen har AGN lämnat in en ansökan om rekonstruktion till tingsrätten, vilken bifölls den 22 maj 2023.

Till grund för tingsrättens beslut låg en begäran från AGN om att få förlänga rekonstruktionen i ytterligare tre månader. AGN träffade den 18 december 2023 ett avtal med Trafikverket genom vilket de tvistigheter som förelegat angående bland annat de hävda projektet E04 (Haga) har lösts. Tingsrättens beslut innebär att AGN får ytterligare tid att på uppdrag av Trafikverket fortsätta arbetena med E03 (Kvarnberget) samt att träffa en uppgörelse med fordringsägarna i rekonstruktionen.

– AGN träffade innan jul en avgörande överenskommelse med Trafikverket som reglerar bland annat E04. Rekonstruktionen berör ett stort antal fordringsägare, varav ett fåtal motsatte sig en förlängning. Tingsrätten har nu prövat frågan och kommit fram till att rekonstruktionen får fortsätta till och med den 19 mars 2024. Genom tingsrättens beslut får AGN ytterligare tid att, tillsammans med mig, fullfölja förhandlingarna med fordringsägarna och slutföra rekonstruktionen under våren, säger rekonstruktören advokat Magnus Wiktorson på Advokatfirman Nordic.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige