Image
I ett brev till Svenska kraftnät kräver Fastighetsägarna besked om att alla elanvändare ska omfattas av elprisstödet.
I ett brev till Svenska kraftnät kräver Fastighetsägarna besked om att alla elanvändare ska omfattas av elprisstödet. Bild: Wikimedia Commons

Företag och hushåll behöver tydligt besked om elstöd

Ekonomi/Finansiering Alla elanvändare behöver få ett tydligt besked om att de omfattas av det elstöd som regeringen aviserat. Den uppmaningen riktar Fastighetsägarna i ett brev till Svenska kraftnät och kräver också besked om när ett stöd kan vara på plats för att underlätta för företags och hushålls planering
Publicerad den 19 September 2022

Energikrisen har inneburit dramatiska kostnadsökningar för alla energikonsumenter. De höga elpriserna påverkar fastighetsägare direkt då de använder el i sin verksamhet. Därtill så påverkas hyresgästerna, hushåll och företag.

Svenska kraftnät fick i augusti regeringens uppdrag att utforma ett elprisstöd till konsumenter och företag. Senast 15 november ska ett stöd finnas på plats. Det är alldeles för sent anser Fastighetsägarna. I ett brev till Svenska kraftnät kräver Fastighetsägarna besked om att alla elanvändare ska omfattas av elprisstödet.

– Det finns företag som redan nu säger att de har svårt att driva sin verksamhet vidare på grund av de höga elkostnaderna. Regeringen har aviserat ett högkostnadsskydd för elkunder och vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att omgående bringa klarhet i hur stor ersättning företag, hyresgäster och fastighetsägare kan få, det säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.

I brevet efterlyser Fastighetsägarna en dialog med Svenska kraftnät om hur ett stöd kan utformas.

– Bostäder och lokaler är en av de största elanvändarna i Sverige. Det är därför både naturligt och nödvändigt att myndigheterna för en dialog med oss om hur ett stöd kan utformas, så att det blir så effektivt som möjligt, säger Anders Holmestig.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige