Image

Finansieringen av Stockholmsarenan klar

BANK/FINANS Stockholms stad har slutit en principöverenskommelse med AEG Facilities om driften av Stockholmsarenan. I och med detta är finansieringen av arenan klar.
Publicerad den 16 November 2009

- Genom att staden har slutit avtal med AEG Facilities om driften så är den sista pusselbiten på plats för förverkligandet av Stockholmsarenan: Det innebär att hela finansieringen är klar. Med den nya Stockholmsarenan kommer arenaarsenalen i Globenområdet bli komplett, säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) med anledning av att Stockholms stad har slutit en principöverenskommelse med AEG.

- Vi har kompetensen och erfarenheten inom AEG att driva arenor av den här storleken och ser fram emot att tillsammans med Stockholms Stad attrahera fler stora och betydelsefulla evenemang till vår stad. Stockholmsarenan kompletterar våra befintliga arenor Ericsson Globe, Hovet och Annexet och gör att vi blir ännu mer konkurrenskraftiga. Nu jobbar vi vidare för att bli norra Europas ledande nöjes- och evenemangsdestination, säger Ninna Engberg, vd för Stockholm Globe Arenas (AEG Facilities svenska bolag).

Nu kommer kommunfullmäktige att ta ett genomförandebeslut den 14 december. Därefter kommer byggandet igång. Arenan beräknas vara klar i december 2012.
AEG Facilities sköter i dag driften av de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Söderstadion.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige