Image

Fastighetsutlåning orubbad av finanskrisen

EKONOMI Enligt en rapport från Finansinspektionen finns det inga tydliga spår av obestånd eller kreditförluster för lån till kommersiella fastigheter i Sverige.
Publicerad den 28 Maj 2009

Storbankerna är numera relativt konservativa och betonar vikten av bra avkastning på fastigheterna när de beviljar lån. Bankerna har också hög intern värderingskompetens och kan minska risken för allt för optimistiska värderingar.

Enligt FI:s undersökning uppgår utlåningen till kommersiella fastigheter till 290 miljarder kronor.

Under de senaste åren är det enligt de svenska storbankerna utländska banker som tagit en stor andel av de större affärerna. Om de utländska bankerna lämnar den svenska fastighetsmarknaden kan det innebära att det inte finns tillräcklig lånekapacitet hos de svenska bankerna vilket i sin tur kan skapa en press nedåt på fastighetspriserna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige