Image

Fastighetsinvesteringar kan fälla dansk storklubb

EKONOMI Fotbollsklubben FC Köpenhamn hotas av en finansiell katastrof efter att klubbens bolag storsatsat i fastigheter.
Publicerad den 23 Januari 2009

FC Köpenhamn har använt sin hemmaarena Parken och bolaget "Parken Sport & Entertainment som en språngbräda mot toppen, skriver Sportal.nu.

PSE har investerat stora – och lånade – pengar i fastigheter, som nu har rasat markant i värde.

Tillgångarna var i somras värda drygt 100 miljoner danska kronor – nu är värdet nere i 13 miljoner danska kronor, enligt Sportal.nu.

- Parken Sport & Entertainments framtid är förenad med osäkerhet och de har sannolikt inte styrkan att stå emot en finansiell kris. De ha investerat våldsamt för lånat kapital under senare år och det ger bakslag nu, säger den statsauktoriserade revisorn Alfred Grinderslev till Berlingske Tidende.

PSE:s Jørgen Glistrup försöker lugna ner läget.

- Vi har en god finansiell styrka. Vi har sålt och kommer snart att sälja 761 sommarhus i Billund och de pengarna vet vi kommer in. Naturligtvis påverkas vi av finanskrisen, men trots det gjorde vi en uppjustering i oktober, säger han till Berlingske Tidende.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige