Image

Fasticon Kompetens startar nytt bolag - söker vd

Bolag Fasticon Kompetens Holding AB startar ett nytt bolag för specialistbemanning inom samhällsbyggnadssektorn.
Publicerad den 8 Juli 2016
Jonas Gustavsson. Bild: Fasticon Kompetens
Jonas Gustavsson.

Det nya bolaget ska fokusera på att säkra branschens kompetensförsörjning inom fastighetsdrift, installation, byggkompetenser samt inre och yttre skötsel.

- Det finns ett enormt behov av kompetens inom de här områdena, och behovet kommer bara att öka de kommande åren, vilket även visas av vår nyligen genomförda Kompetensbarometer med fokus på 2020.Vi har lyssnat på marknaden och våra kunder och startar därför den nya verksamheten som ska tillgodose samhällsbyggnadssektorns stora kompetensbehov, säger Fasticon Kompetens Holdings koncernchef Jonas Gustavsson.

Ambitionen är att bli det ledande kompetensförsörjningsbolaget även inom den nya nischen.

- Vårt fokus blir främst att kartlägga, bygga relationer och stödja med resurser för att kompetensutveckla kandidaterna så att vi når en matchning mot uppdragsgivarnas behov. Som ett led i detta planerar vi att även att starta upp en utbildningsverksamhet inom kort, säger Jonas Gustavsson.

- För att samhällsbyggnadssektorns behov av kompetens ska tillgodoses kan man inte bara rekrytera från varandra. Det är oerhört viktigt att man får in kompetens utifrån, inte minst från ungdomar och nyanlända med kompetens som behöver valideras. Vår verksamhet skall präglas av ansvarstagande, vi tar samhällsansvar i flera led.

Fasticon Kompetens inleder nu rekryteringsprocessen kring det nya bolagets vd.

- Vi söker i första hand efter en person från bygg- eller fastighetsbranschen, en person med egen erfarenhet från drift- eller entreprenadsidan som idag sitter som högre chef i branschen. Vi söker en entreprenöriell, driven affärsman/kvinna, en modig person som vill anta utmaningen att bryta ny mark, forma nya produkter och koncept och vara med på vår tillväxtresa, säger Fasticon Kompetens Holdings styrelseordförande Ola Gunnarsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige