Image

Fastator växer inom student- och temporärboende

Transaktioner Fastator köper 50 procent av aktierna i en portfölj bestående av 725 studentlägenheter om totalt 24 654 kvadratmeter i Blekinge, Småland, Skåne och Västra Götaland.
Publicerad den 8 Augusti 2016

Köpeskillingen uppgår till cirka 108 miljoner kronor. Köpet sker via det av Fastator till 50 procent ägda intressebolaget Offentliga Hus i Norden Holding AB, samägt med engelska partners.

Genom förvärvet tar Fastator steget in i ytterligare ett viktigt tillväxtområde inom fastighetssektorn och lägger grunden för fortsatt expansion inom temporärboenden. Det är ett strategiskt betydelsefullt förvärv som bidrar till att stärka Fastators innehavsportfölj och skapar position inom ett framtidsområde med stora möjligheter.

Fastators vd Daniel Hummel:

– Temporärboenden utgör en väldigt intressant nisch på den svenska bostadsmarknaden. Vi kan konstatera att dagens utbud långt ifrån tillgodoser den befintliga efterfrågan eller den tillväxt som spås framöver. Den stora efterfrågan gäller alla typer av temporärbostäder, men kanske främst studentbostäder och boenden för nyanlända. Denna portfölj utgör en bra plattform för att skapa ett bolag som erbjuder temporärbostäder över hela landet och inom samtliga sektorer.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige