Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Fastator

Fastator-bolag fortsätter växa i Stockholm och Mälardalen

Transaktioner Tillväxtresan fortsätter för Fastators innehavsbolag Vrefast med ytterligare investeringar inom bostadssegmentet i attraktiva Mälardalen. Vrefast har förvärvat fastigheter i Stockholm och Arboga med ett totalt fastighetsvärde om cirka 200 miljoner kronor.
Publicerad den 20 December 2021

– Det är glädjande att ännu ett innehavsbolag fortsätter att hålla hög tillväxt på geografiskt viktiga marknaderna Stockholm och Mälardalen, säger Knut Pousette, vd för Fastator.

Vrefast (delägt utav Vrenen och Fastator) har förvärvat totalt fyra bostadsfastigheter i tillväxtmotorn Mälardalen. I en av Stockholms närförorter, Rågsved, har en fastighet om 60 lägenheter fördelat på cirka 3 700 kvadratmeter förvärvats. Fastigheten ligger nära belägen både kollektivtrafik och service. I Arboga har tre fastigheter bestående av 69 lägenheter och en förskola om cirka 5 300 kvadratmeter förvärvats. På en av fastigheterna finns en byggrätt om cirka 2 000 kvadratmeter. Fastighetsvärdet uppgår till totalt cirka 200 miljoner kronor och fastigheterna har tillträtts.

Vrefasts strategi är att långsiktigt äga och förvalta bostadsfastigheter som är geografiskt placerade till pendlingsorter med god tillväxt i Mälardalen med omnejd. Dessa transaktioner är bolagets första och framåt är målsättningen att bygga ett bestånd om cirka 500 - 1 000 lägenheter under 2022. Fastator äger 43 procent av Vrefast.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige