Image

Familjebostäder miljardsatsar på bostäder i Sköndal

Bostäder Familjebostäder planerar för att utveckla området vid Farsta Sjukhem, Sköndal med sammantaget 590 bostäder i en satsning om totalt 1,3 miljarder kronor. En mix av hyresrätter och studentbostäder föreslås komplettera dagens bebyggelse med hyres- och bostadsrätter.
Publicerad den 10 December 2014
Sköndal. Bild: Familjebostäder
Sköndal.

Familjebostäder köpte 2011 Farsta Sjukhem från Micasa. Sjukhemmet är under avveckling och platsen, i ett bra läge mellan Sköndal och Farsta Centrum, lämpar sig därför väl att prövas för nya bostäder.

Läget vid Drevvikens strand är vackert och de nya bostäderna planeras med stor omsorg för ett bevarande av miljön med ekar och parkmark.

- Med närhet till både natur, service och kollektivtrafik ser vi möjligheter att utveckla området med ett stort antal nya bostäder för både studenter och stockholmare i gemen, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef.

Bostadsplanerna är i ett tidigt skede och en samrådsprocess kan antas starta tidigast tredje kvartalet 2015 med en möjlig byggstart senhösten 2016. Fattar stadsbyggnadsnämnden efter genomfört samråd beslut om bostäder är planerna att i en första etapp uppföra de 210 studentlägenheterna med en möjlig tidigaste första inflytt höstterminen 2018.

Familjebostäders styrelse fattade den 2 december inriktningsbeslut om projektet till en total investeringsram om 1,3 miljarder kronor. Ärendet kommer därefter att föreläggas kommunfullmäktige för beslut.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige