Image

Familjebostäder bygger lägenheter i Tallkrogen

Bygg/Arkitektur Familjebostäder inviger bygget av 75 hyreslägenheter i kvarteret Giggen i Tallkrogen, med inflyttning från våren 2018.
Publicerad den 28 November 2016
75 hyresrätter ska byggas i Tallkrogen. Bild: Familjebostäder
75 hyresrätter ska byggas i Tallkrogen.

I ena änden av Kaggeholmsvägen finns numera en gigantisk grop. Jord och berg är bortfraktat och i gropen pågår förberedelser för husgrunden. Det nya kvarteret blir granne med villor på ena sidan och med Familjebostäders trevåningshus på den andra.

– Här stod tidigare en gammal panncentral som inte längre behövs för att värma våra hus. Därför är det roligt att Familjebostäder nu kan omvandla platsen och istället fylla den med hyresrätter som så väl behövs i det växande Stockholm, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef.

– Det är viktigt att vi bygger - det behövs massor av hyresrätter i Stockholm. Här i Tallkrogen får nu Familjebostäder ännu fler hyresrätter, ett välkommet tillskott till stockholmarna, säger Ann-Margarethe Livh ordförande i Familjebostäder (V).

De 75 hyresrätterna blir klara för inflyttning våren/sommaren 2018 och uthyrningen startar nästa höst via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Byggentreprenör är HMB Construction och arkitekt AQ Arkitekter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige