Image

Eurocommercial miljardköper i Gävle

Transaktioner Eurocommercial har köpt Valbo Köpcentrum i Gävle för 1,14 miljarder kronor. Köpet är delvis finansierat genom bolagets nyligen genomförda försäljningar av Mellby Center och 421.
Publicerad den 10 Januari 2018

Valbo Köpcentrum har 70 butiker och restauranger fördelat på en uthyrbar yta om 37 200 kvadratmeter. Köpcentrumet ligger längs E16 mellan Gävle och Sandviken och har ett upptagningsområde på cirka 250 000 personer.

Valbo Köpcentrum har hyresgäster som bland annat Coop, Systembolaget, H&M, Clas Ohlson, Kappahl, Lindex och Stadium. Köpcentret är granne med och delvis uthyrt till Ikea. Övriga grannar inom Valboområdet är till exempel Elgiganten, Mediamarkt, Mio och XXL.

– Valbo är i dag ett välfungerande köpcentrum med stor utvecklingspotential, och är ett utmärkt tillskott till vår Svenska portfölj av externa köpcentrum av hög kvalitet. Med Valbo fortsätter vi vår strategi att långsiktigt äga och utveckla de bästa köpcentrumen i större regionhuvudstäder i Sverige, säger Martin Bjöörn på Eurocommercial.

– Nu startar vi direkt arbetet med att se över och stärka upp centrumledning, förvaltning och drift. Vi kommer även investera i en omfattande förnyelse av köpcentret, tillägger Eurocommercials Jonas Gustavsson.

Valbo Köpcentrum omsätter i dag cirka 1,1 miljarder kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY