Image

Ettelva förstärker bostadsteamet

Bolag Ettelva Arkitekter förstärker sitt bostadsteam med de tre nya medarbetarna Ulla Persson, Henrietta Borseman och James Britton. Dessutom utökas avdelningen för BIM-utveckling.
Publicerad den 16 December 2015
De nya medarbetarna Henrietta Borseman, James Britton och Ulla Persson. Bild: Ettelva
De nya medarbetarna Henrietta Borseman, James Britton och Ulla Persson.

– Vi är mycket stolta över våra nya kollegor som är de senaste av många kompetenta och trevliga personer som har anställts i år. Många har sökt sig hit och vi är glada över att komplettera vår ambitiösa skara, säger Johan Roos, teamledare Bostad.

Ettelva har nu växt till ett medelstort kontor med 53 medarbetare, men företaget månar om att behålla det lilla kontorets personliga bemötande och trevliga stämning. Utmärkande för Ettelva är visionen Arkitektur med omtanke och det personliga engagemanget – något som gett Ettelva många återkommande kunder.
– Bostadsteamet på Ettelva går på högvarv och vi ser fram emot att utvecklas ännu mer under 2016, säger Mats Marnell, teamledare Bostad.

Ulla Persson har lång erfarenhet som arkitekt från ett flertal kontor, bland annat Tengbom och Lund & Valentin Arkitektur. Inom arkitektur lyfter Ulla Persson gärna fram de humanistiska aspekterna. Hon arbetar med särskild omsorg om platsen och visionen är att skapa ett bra liv för människor i den fysiska miljön.
– Det handlar ju om att bygga samhället. Om man skapar riktigt bra arkitektur värnar människor mer om sin omgivning, säger Ulla Persson.

Henrietta Borseman kommer närmast från Reflex Arkitekter. Hon är främst intresserad av bostadsprojekt och sökte sig till Ettelva bland annat tack vare kontorets stora bostadsteam.
– Det finns många intressanta frågeställningar inom bostadsarkitektur, bostäder påverkar hur vi lever och agerar. På Ettelva finns också stora visioner inom hållbarhet, och det drogs jag till, säger Henrietta Borseman.

Nyexaminerade James Britton är ursprungligen från Nottingham i norra England men är bosatt i Sverige sedan två år tillbaka. Även James börjar i team Bostad på Ettelva.
– Om man vill förstå arkitektur och lära sig det grundläggande i yrket tror jag att det är bra att utgå från hemmet.

Ettelvas BIM-kompetens förstärks ytterligare genom rekryteringen av Daniel Oliviusson. Daniel Oliviusson är BIM-specialist och arbetar med metodutveckling och projektering. Utöver arbetet på Ettelva utbildar sig Daniel till planarkitekt vid Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige