Image
Fastighetsdagarna hålls på Elite Marina Hotel Tower i Stockholm.
Fastighetsdagarna hålls på Elite Marina Hotel Tower i Stockholm.

Ett event för branschtopparna

Fastighetsdagarna Fastighetsdagarna 2017 är Fastighetssveriges hittills mest exklusiva event. - Fastighetsdagarna är ett forum och en mötesplats för top management i fastighetsbranschen, säger Rolf Andersson, Fastighetssveriges vd och grundare.
Publicerad den 25 November 2016
Rolf Andersson. Bild: Emma Granberg
Rolf Andersson.

Fastighetsdagarna hålls på Elite Marina Hotel Tower, måndag 23 till tisdag 24 januari. Deltagarna övernattar på hotellet och på kvällen hålls en gemensam middag med stjärntalaren Magnus Lindkvist.

- Fastighetsdagarna är en strålande möjlighet för de högsta beslutsfattarna i branschen att träffas och umgås i ett lite mer avslappnat sammanhang, säger Rolf Andersson.

Seminarieprogrammet håller på att mejslas fram, du hittar det preliminära programmet här.

- Vi har genomfört fastighetsseminarier sedan 2011 men det här programmet skiljer sig en del från våra övriga event. Här lyfter vi blicken en del och behandlar även stora frågor som påverkar fastighetsbranschen indirekt, som terrorhotet och klimathotet på mycket lång sikt, säger Rolf Andersson.

Terrorforskaren Hans Brun kommer att prata om det svenska och det europeiska säkerhetsläget och Pär Holmgren, känd meteorolog från tv, numera på Länsförsäkringar, kommer att berätta om klimathotet.

- Jag är också väldigt nöjd över att vi kan presentera Hyperloop One-projektet på ett ingående sätt. Personligen tycker jag att det här kanske är det mest spännande projektet jag har hört talas om i hela mitt liv. Om, eller jag kanske ska säga när, det blir verklighet kommer det att rita om kartan för fastighetsbranschen fullständigt, säger Rolf Andersson.

Med Hyperloop One – idén kommer från Teslagrundaren och superentreprenören Elon Musk – hoppas åländska FS Links kunna binda ihop Stockholm och Helsingfors genom ett helt nytt färdsätt som innebär att restiden mellan de båda huvudstäderna bara blir 30 minuter. Restiden mellan Stockholm och Arlanda blir tre minuter.

Företrädare från FS Links, liksom från Ramböll och KPMG, som har genomfört idéstudier kring teknik och samhällsekonomi, kommer att medverka på Fastighetsdagarna.

Tisdagens seminariepass avslutas strax före klockan elva på tisdagen.

- Det blir ett intensivt dygn av tankar, intryck och inspiration i ett högklassigt sällskap. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Rolf Andersson.

Du anmäler dig här.

Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar Fastighetsdagarna. Newsec, Fasticon Kompetens, Link Arkitektur och Fenistra är partnerföretag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige