Image

Eskilstuna Kommunfastigheter säljer

Transaktioner Eskilstuna Kommunfastigheter är på väg att sälja fyra fastigheter.
Publicerad den 21 Augusti 2017

Nästa steg är att köpet ska godkännas av Kommunfastighets styrelse den 29 augusti och slutgiltigt godkännas av Kommunfullmäktige den 23 november. Om allt går som planerat kommer köparna att tillträda fastigheterna senast den 31 december 2017.

Den aktuella köparen av Läkargatan 1,3, 5, och 7 är Eskilstunahem – ett lokalt fastighetsbolag som förvaltar bostäder, kontor och butikslokaler i Eskilstuna.

Den aktuella köparen av Brogatan 20 i Torshälla är Ringugnen AB med moderbolaget Bengtwicksén AB, som redan är verksamma som hyresvärd i Torshälla.

– Vi är glada att vi har två köpare som redan är etablerade hyresvärdar i Eskilstuna och som vill vara delaktiga i Eskilstunas fortsatta utveckling. Försäljningen görs i enlighet med det uppdrag vi fått från vår ägare Eskilstuna kommun. Genom försäljningen får vi ekonomiska möjligheter att fortsätta bygga nya bostäder i Eskilstuna vilket det finns en stor efterfrågan på, säger Bertil Andersson, styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige