Image
EQT utvecklar Campus Södermalm.
EQT utvecklar Campus Södermalm. Bild: EQT Real Estate

EQT hyr ut 14 000 kvadratmeter i Stockholm

Uthyrning EQT Real Estate hyr ut till Academedia på 16-årigt kontrakt.
Publicerad den 20 Mars 2021

EQT Real Estate har tecknat ett 16-årigt hyresavtal med Academedia för att utveckla en 14 100 kvadratmeter stor fastighet till vad som ska bli Campus Södermalm.

EQT Real Estate förvärvade tomträtten Hönsfodret, en utbildnings- och kontorsbyggnad belägen på Södermalm i centrala Stockholm, i juni 2018 och tillsammans med Academedia, en ledande utbildningsleverantör i norra Europa, utvecklades en tydlig vision för byggnaden.

EQT Real Estate ser behovet av moderna utbildningsfastigheter som särskilt högt i Stockholm till följd av den snabbt växande befolkningen och vill vara en del av att lösa denna samhälleliga utmaning.

Byggnaden, som för närvarande är under om- och tillbyggnad, kommer att husera fyra gymnasieskolor och slå upp portarna inför höstterminsstarten 2022. Samtliga skolor bedriver verksamhet i andra lokaler och kommer att flytta sin verksamhet för att ge eleverna tillgång till en inspirerande miljö som främjar en hälsosam livsstil med faciliteter för fysiska aktiviteter och rymliga gemensamma utrymmen för umgänge.

Campus Södermalm kommer vid färdigställande inrymma toppmoderna klassrum och laboratorier, ett bibliotek och ett sportcenter. Därtill kommer fastigheten inrymma en kvarterskrog som kommer drivas av elever som går yrkesförberedande program inom restaurang och bageri och öppnas upp för allmänheten.

Byggnaden ska certifieras enligt Breeam in use International 2020 betygsnivå "Very Good". Ombyggnaden av fastigheten kommer säkerställa att den möter och överstiger energikraven för en modern byggnad.

Henrik Orrbeck, partner på EQT Real Estate:
– Academedia har länge sökt efter en fastighet med ett attraktivt läge i centrala Stockholm för att hysa Campus Södermalm. EQT identifierade tomträtten Hönsfodret, som vid tillfället var 50 procent vakant, och såg potentialen att förvandla den till en av Stockholms främsta utbildningsfastigheter. Vi är mycket glada över att vi kunna hjälpa Academedia att förverkliga visionen för Campus Södermalm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige