Image

Eneskjöld lämnar över till Moschewitz

Karriär Michael Moschewitz blir ny vd för Genova Property Group. Han efterträder Andreas Eneskjöld som kvarstår i ledningsgruppen i en operativ roll samt som styrelseledamot i Genova.
Publicerad den 14 September 2017
Michael Moschewitz. Bild: Genova
Michael Moschewitz.

Michael Moschewitz är idag vice vd i Genova och har en gedigen bakgrund inom fastighetssektorn, bland annat som finanschef på Oscar Properties och som Head of Debt Advisory och partner på Catella Corporate Finance. Michael Moschewitz tillträder tjänsten som vd den 1 oktober.

Michael Moschewitz har varit verksam i Genova som finanschef sedan 2014 och sedan juni 2017 som vice vd.

Michael Moschewitz har varit central i arbetet med att utveckla Genova till ett finansiellt starkt och växande fastighetsbolag med såväl preferensaktier noterade på Nasdaq First North Premier som obligationslån på Nasdaq Stockholm.

Avgående vd och medgrundare Andreas Eneskjöld kommer att fortsätta bidra till Genovas utveckling operativt och som styrelseledamot.

- När Andreas efter tre år som vd växlar över till en annan roll i verksamheten är Michael med sin erfarenhet, kompetens och person perfekt att leda Genovas fortsatta tillväxtresa. Samtidigt har vi förmånen att ha Andreas Eneskjöld kvar i verksamheten vilket innebär värdefull kontinuitet, säger styrelseordförande Micael Bile.

- Genova har haft en fantastisk utveckling sedan Micael Bile och jag tillsammans grundade bolaget 2006 och har nu nått en storlek, struktur och substans där det är dags för Genova att gå in i nästa fas. Jag tycker därför att det är dags för en ny kraft att som vd leda den fortsatta utvecklingen av Genova, samtidigt som jag får möjlighet att på heltid fokusera på nya affärer, nya samarbeten och nya idéer vilket ligger mig närmast om hjärtat, säger Andreas Eneskjöld.

Michael Moschewitz äger 20 000 preferensaktier i Genova och har minoritetsägande i ett antal koncernbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Selin: "För Balder står valet mellan mycket eller ingenting"

Bolag Han har hintat om det tidigare. Balder kan ta många vägar framåt och inget verkar vara hugget i sten för vd:n Erik Selin. Från att vara ett bolag som hamstrar byggrätter så finns nu resonemang om rena avyttringar. En riktning mot ett mer rationellt bolag säger han när den andra kvartalsrapporten presenteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige