Image

"En traumatisk upplevelse"

Bolag En omtumlade vecka avslutades med att den brottsmisstänkte Daniel Kindberg som vd för Östersundshem och lämnade bolaget. Efter att ha varit onåbar hela vecka har Daniel Kindberg nu kommenterat situationen.
Publicerad den 23 April 2018

Under tisdagen briserade en bomb i såväl fastighetsbranschen som idrotts-Sverige när det meddelades att Östersundshems vd Daniel Kindberg - tillika ordförande för Östersunds FK - anhållits misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Efter intensiva dagar - där även Peab länkats till härvan - valde Daniel Kindberg att lämna Östersundshem under fredagen.

Senare samma dag kommenterade han för första gången situationen under en presskonferens.

– 7.14 kom det in poliser där jag sov och ville ta in mig till förhör. Jag förhördes då från tisdag morgon till 16.41 på torsdag, då jag släpptes fri. Under tiden då som jag satt där i förhör så hade jag restriktioner och hade ingen möjlighet att kommunicera med omvärlden. Det var naturligtvis en traumatisk upplevelse. Det tror jag det är för dem flesta.

– Jag delgavs misstanke och jag kommer inte att beröra det, det råder förundersökningssekretess. Vi får se vad åklagarens utredning ger. Vad den ger och om det blir en eventuell rättegång. Omständigheterna kring anklagelsen är jag förhindrad att beskriva och berätta om. Som en konsekvens av den situationen som jag har försatt mig i sa jag upp mig från mitt ordinarie jobb.

Daniel Kindberg vill inte svara på frågan om han ser sig själv som skyldig eller oskyldig.

– Jag kan inte kommentera det på det sättet, det går inte. Jag har definitivt hamnat i en olämplig situation, helt klart.

Daniel Kindberg har tagit time out från rollen som ordförande för Östersunds FK.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige