Image
Slättenvägen i Falkenberg – en av Nettobutikerna som nu har öppnat med Coop-varumärket.
Slättenvägen i Falkenberg – en av Nettobutikerna som nu har öppnat med Coop-varumärket. Bild: Coop

Efter Nettoköpet – nu vill Coop sälja 115 fastigheter

Transaktioner Under sommaren förvärvade Coop Butiker & Stormarknader Nettos svenska butikverksamhet. Som ett nästa steg inleder Coop nu en försäljningsprocess för de butiksfastigheter som ingick vid förvärvet. Det rör sig om 115 fastigheter.
Publicerad den 9 September 2019

– Idag är våra Coopbutiker hyresgäster hos externa fastighetsbolag – en modell som är väl beprövad och framgångsrik. Det känns därför naturligt att vi jobbar med samma modell när Nettobutikerna nu blir Coop. Jag ser fram mot ett nära samarbete där vi blir hyresgäster hos en ny ägare av fastigheterna. Coop avser att teckna långa hyresavtal och göra betydande investeringar i det nya butikskonceptet, säger Christian Wijkström, vd för Coop Butiker och Stormarknader.

Vid köpet av Nettos svenska verksamhet övertog Coop 163 butiker samt 115 fastigheter i vilka butikverksamhet bedrivs.

Coop har påbörjat en försäljningsprocess av denna fastighetsportfölj med Swedbank Corporate Finance och EY Corporate Finance som rådgivare.
Portföljen består av 115 fastigheter med 110 butiksbyggnader där Coop idag driver butiker under varumärkena Netto och Coop. Målet är att samtliga butiker ska omvandlas till Coopbutiker till sommaren 2020.

Butikerna har en totalyta på knappt 120,000 kvadratmeter, vilket ger en genomsnittlig butiksyta på drygt 1,080 kvadratmeter. Fastigheterna är spridda över 88 orter och ligger huvudsakligen i bostadsnära områden i södra Sverige. Fastighetsbeståndet är modernt och hela 83 procent av byggnaderna är antingen uppförda eller renoverade de senaste 15 åren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige