Image
East Capital Real Estate köper SEB:s huvudkontor i Tallinn.
East Capital Real Estate köper SEB:s huvudkontor i Tallinn. Bild: Kaupo Kalda

East Capital köper SEB:s huvudkontor i Estland

Transaktioner East Capital Real Estate IV förvärvar SEB:s huvudkontor i centrala Tallinn från Partners Group och Northern Horizon. Fastigheten är det första förvärvet i fonden, som på sikt ska nå 400-500 miljoner euro i förvaltat kapital, och befäster East Capitals Real Estates position som en av de ledande fastighetsinvesterarna i Baltikum.
Publicerad den 26 Juni 2020

Fastigheten, med en total uthyrningsbar yta om cirka 16 000 kvadratmeter över 24 våningar, är belägen i Tallinns centrala affärsdistrikt och är en av de mest ikoniska byggnaderna i Tallinn. Hela byggnaden är fullt uthyrd till SEB som har brukat byggnaden sedan 1999 då den färdigställdes. Hyresavtalet löper över lång tid och bedöms ha goda möjligheter till förlängning. Säljare av fastigheten är Laurus, ett joint venture-samarbete mellan Partners Group och Northern Horizon. Köpeskillingen uppgår till 45,75 miljoner euro.
– Genom transaktionen förvärvar East Capital Real Estate IV ett välkänt landmärke mitt i Tallinns affärscentrum med ett av de absolut starkaste företagen i marknaden som hyresgäst. Vår målsättning är att erbjuda investerare tillgång till fastigheter med hög kvalitet och på de bästa lägena runt Östersjön och i östra Centraleuropa. Hyrorna i Tallinn har inte haft den uppgång vi har sett de senaste åren i övriga Europa, och avkastningsnivåerna är därmed inte bara höga utan även uthålliga. SEBs högkvarter är ett bra tillskott till vår portfölj i en region som präglas av tillväxt och god efterfrågan på fastigheter i centrala lägen. Vi har en stark pipeline med målet att inom kort genomföra fler förvärv inom ramarna för East Capital Real Estate IV, säger Albin Rosengren, partner på East Capital Group.

East Capital Real Estate IV lanserades i slutet av 2019 och är East Capitals fjärde fastighetsfond med inriktning på fastigheter i Baltikum och Centraleuropa. Fonden är inriktad på investeringar i högkvalitativa, kommersiella fastigheter inom kontor samt logistik. Fonden, som mötts av stort intresse från europeiska institutionella investerare, planerar att investera 400-500 miljoner euro. Förvaltningsteamet i East Capital Real Estate utgår från Stockholm, Tallinn, Riga och Vilnius.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige