Image

DTZ ombildar i Göteborg

TRANSAKTIONER DTZ har medverkat i två bostadsrättsombildningar i Göteborg, i den ena som ombud för säljaren och i den andra som ombud för bostadsrättsföreningen.
Publicerad den 23 December 2009

DTZ har medverkat som ombud för säljaren Rambergsstaden 20:2 AB, när det gäller ombildning av Rambergsstaden 20:2 och 20:3. Fastigheterna är belägna vid Kyrkbyn på Hisingen i Göteborg. Totalt omfattar fastigheterna 28 lägenheter och två lokaler, totalt 1 680 kvadratmeter. Fastighetsvärdet blev 22 miljoner kronor, vilket motsvarar 13 095 kronor per kvadratmeter och en direktavkastning på 4,66 procent.

Dessutom har DTZ medverkat som ombud för Bostadsrättsföreningen när det gäller ombildningen av fastigheten Bagaregården 28:2 som är belägen i området Bagaregården, Munkebäck i Östra Göteborg. Köpeskillingen blev 12,2 miljoner kronor, vilket motsvarar 15.681 kronor per kvadratmeter och en direktavkastning på 3,88 procent. Totalt omfattar fastigheten 15 lägenheter och en lokal med en sammanlagd yta av totalt 778 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige