Image
Doxa skriver ner värdet på Serneke.
Doxa skriver ner värdet på Serneke. Bild: Serneke/Doxa

Doxa skriver ner värdet på Serneke

Bolag Doxa meddelar att bolaget kommer redovisa ett lägre helårsresultat jämfört med vad som tidigare kommunicerats i bolagets bokslutskommuniké för 2023.
Publicerad den 2 April 2024

Årets resultat för 2023 blir 251 miljoner kronor lägre. Justeringen är hänförlig till att Doxas aktieinnehav i portföljbolaget Serneke skrivs ned. Efter justeringen kommer innehavet att värderas till 1.513 miljoner kronor mot tidigare kommunicerat 1.764 miljoner.

Förändringen av värderingen förklaras av att Serneke under januari och februari 2024 genomfört flertalet större försäljningar inom projektutvecklingsverksamheten.

Koncernens resultat för 2023 uppgår efter ändring till drygt 292 miljoner kronor, jämfört med tidigare 543 miljoner.

Förändringen påverkar inte kassaflödet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige