Image
Diös utvecklar nytt kontor till Skatteverket i Sundsvall.
Diös utvecklar nytt kontor till Skatteverket i Sundsvall. Bild: Diös

Diös utvecklar nytt kontor till Skatteverket i Sundsvall

Uthyrning Nu är det klart att fastighetsägaren Diös och Skatteverket tecknar ett grönt hyresavtal om 2 500 kvadratmeter modern kontorsyta på Thulegatan/Norra Järnvägsgatan i centrala Sundsvall. Det nya kontoret utvecklas för att möta myndighetens uppdaterade arbetssätt och rustas med moderna lösningar för energi och teknik. Inflyttning beräknas ske i början på maj 2023.
Publicerad den 5 September 2022

På Skatteverket i Sundsvall jobbar cirka 200 personer med bland annat skatteupplysning och skattehandläggning. Ett ökat behov av flexibilitet i såväl arbetssätt som lokalutformning ligger bakom att myndigheten väljer att flytta sin verksamhet till Diös lokaler på Thulegatan/Norra Järnvägsgatan. De nya kontorsytorna tillskapas i den K-märkta fastigheten Borgmästaren. I utvecklingen av lokalerna tillvaratas unika detaljer som påminner om byggnadens historia och kombineras med effektiva och flexibla lösningar för ett modernt arbetssätt.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Skatteverket till oss. I området kring Thulegatan/Norra Järnvägsgatan finns ett kluster av myndigheter som nu stärks i och med Skatteverkets etablering. Med expertis inom framtidens arbetssätt har vi kunnat presentera en flexibel arbetsplats i modern miljö som möter myndighetens behov och önskemål. Vi ser mycket fram emot att inleda utvecklingen av lokalerna och en fortsatt god relation med vår nya hyresgäst, säger Susanna Johansson, uthyrare, Diös Sundsvall.

Genom att teckna ett grönt hyresavtal sätter hyresvärd och hyresgäst ramarna för gemensamma insatser som ska bidra till minskad miljöpåverkan och energianvändning i den yta som omfattas av kontraktet.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige