Image
Kista Square Garden.
Kista Square Garden. Bild: Alm Equity

Detaljplan klar för 70 000 kvadratmeter i Kista Square Garden

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Alm Småa Bostads och Klöverns stora stadsutvecklingsprojekt Kista Square Garden – om cirka 70 000 kvadratmeter BTA – har vunnit laga kraft. Fastigheten som idag består av kontor och handel kommer genomgå en stor omvandling till cirka 1 000 bostadslägenheter samt ytor för handel, kontor och gym. Hela byggnaden är underbyggd med garage som är sammankopplat med garagen till Kista Galleria.
Publicerad den 14 December 2020

Kista Square Garden ägs av Alm tillsammans med Klövern (cirka 50 procent) och är sålt till ett gemensamt förvaltningsbolag som kommer förvalta fastigheten efter färdigställande. Första etappen beräknas byggstarta under första halvåret 2021.

Kista Square Garden blir en viktig del av Alm Equitys växande förvaltningsaffär som utöver ägandet i Svenska Nyttobostäder består av förvaltning i egen regi. Målsättningen är att skapa en stor portfölj av moderna och klimatsmarta förvaltningsfastigheter tillsammans med andra aktörer på marknaden.

– Vi ser fram emot att bidra i utvecklingen av Kista till en levande stadsdel med nya bostäder och moderna kontors- och handelsytor. Kista Square Garden bidrar med ett tillskott av nyproducerade, kvadratsmarta och kommunikationsnära bostäder i Stockholm. Med Kistas utbud av arbetsplatser och handel så kommer detta bli en oerhört attraktiv boendemiljö. Att vi kan bevara och återbruka en tidigare kontorsbyggnad och anpassa den till framtida ändamål istället för att riva och bygga nytt minimerar klimatavtrycket, säger Louise Eklund, affärsområdeschef, Alm Småa Bostad.

I Kista Square Garden läggs stor vikt vid att möta morgondagens behov med digitalisering, hållbarhet och flexibilitet. Projektet ligger vid Jan Stenbecks Torg, med direkt anslutning till tunnelbana och flertalet anslutningsbussar med tvärförbindelser. Dessutom kommer en station för tvärbanans nya Kistagren, som sträcker sig mellan Bromma flygplats och Helenelund, ligga intill området. Tvärbanan passerar genom tre kommuner – Stockholm, Sundbyberg och Sollentuna.

I Kista finns cirka 1 000 företag och över 30 000 personer som arbetar i stadsdelen. Sveriges "Silicon Valley" genomgår just nu en stor förvandling, där företags- och bostadsområdena knyts samman för att bilda en levande stadslik miljö. Epicentret i detta arbete är Kista Galleria och Jan Stenbecks Torg, som ligger granne med Kista Square Garden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige