Image
Dagens punkthusbebyggelse i Sjungande dalen, Skellefteå.
Dagens punkthusbebyggelse i Sjungande dalen, Skellefteå. Bild: Wikimedia commons

Detaljplan godkänd – 200 nya lägenheter kan byggas i Skellefteå

Bygg/Arkitektur 200 nya lägenheter på Sjungande dalen är ett steg närmare nu när bygg- och miljönämnden har godkänt en ny detaljplan för området. Ärendet skickas vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.
Publicerad den 23 Februari 2024

– De nya bostäderna kommer att ligga nära alla friluftsaktiviteter som området erbjuder och få trivsamma innergårdsmiljöer med ytor för att leka och umgås, säger Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Planområdet ligger direkt norr om Orkestervägen. I söder finns befintliga flerbostadshus och i övriga väderstreck är området omgivet av skog och Sjungande dalens elljusspår.

Enligt förslaget för området ska flera byggnader med drygt 200 bostadslägenheter byggas. Byggnaderna föreslås placeras högt upp på tomten så risken för skugga på de befintliga bostäderna i området blir minimal. Byggnaderna ska ha mellan fem och nio våningar, med det lägre våningstalet närmast Orkestervägen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige