I slutet av 2014 gick Göteborgsbaserade ESS Hotell, tillsammans med Koncept Restaurang Holding AB, in som ägare till fastigheten på Kungsportsavenyn 6-8 och därmed också Mornington Hotel, Brasserie Lipp, Rose & Crown och nattklubben Glow.
Den första förändringen var att omprofilera och namnändra Mornington till Hotel Bellora och samtidigt stänga puben Rose & Crown för att istället skapa något helt nytt i lokalen. Och nu är den första etappen klar, när Ristorante Bellora slår upp portarna.
Med Hotel & Ristorante Bellora skapas en ny destination på Göteborgs mest kända gata. Och som med alla verksamheter inom ESS Hotell, exempelvis Hotel Pigalle, Ystad Saltsjöbad och Falkenbergs Strandbad, är nya Bellora mycket mer än en traditionell restaurang eller ett klassiskt hotell dit gäster kommer för att övernatta. Istället står upplevelsen och den personliga atmosfären i fokus.
– Vår ambition är alltid att skapa destinationer där folk vill umgås och stanna länge, en plats man längtar till som har den där wow-känslan. Det gör vi med Bellora. Vårt mål med Bellora är också att få göteborgare att hitta tillbaka till Avenyn, inte bara turister. Med tanke på att vi också deläger fastigheten har vi stora möjligheter att skapa en riktigt attraktiv upplevelse, säger Carl Lundgren, delägare till ESS Hotell.
Att inspirationen till Ristorante Bellora kommer från gemytliga, stimmiga och ombonade trattorior i Italien är självklart för den som kliver in över tröskeln till restaurangen. Rustika detaljer och patinerade material som mässing, obehandlat trä och marmor skapar en omsorgsfull, familjär atmosfär, precis som på en livlig krog i Portofino eller Verona. Menyn är genuint italiensk enligt devisen antipasti, primi, secondi och dolce, och vinerna kommer genomgående från de bästa italienska gårdarna.
Även om utbudet på Ristorante Bellora är klassiskt italienskt skiljer sig krogen rejält från alla andra italienska restauranger i både Göteborg och i Sverige i stort.
– För alla våra gäster blir lusten och kärleken till restaurangen, service och mathantverk väldigt tydlig. Vi väljer allt med yttersta omsorg, vi vet vilka råvaror som smakar godast eller hur man får en stressad affärsman att känna sig välkommen och avslappnad. På sätt skapar vi en stämning som man hela tiden vill återkomma till, säger ESS Hotells Jens Odén, som varit ansvarig i utvecklingen av Ristorante Bellora.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.