Image
Belysningen är det vi helst vill styra via mobilen i våra hem. Det visar en undersökning som Skanska låtit ta fram.
Belysningen är det vi helst vill styra via mobilen i våra hem. Det visar en undersökning som Skanska låtit ta fram. Bild: Istock. Montage: Eddie Ekberg.

Det här vill vi helst styra med mobilen i våra hem

Bostäder Smarta bostäder blir allt vanligare i Sverige då nya lösningar möjliggör för konsumenter att styra sitt hem med mobilen. Men vad vill vi helst kunna kontrollera? Belysningen visar det sig. Och varför? Eftersom det är smidigt. Det visar en ny undersökning från Skanska.
Publicerad den 31 Juli 2019
Magnus Lambertsson. Bild: Skanska
Magnus Lambertsson.

En ny riksrepresentativ undersökning genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Skanska visar att många vill styra sitt hem genom mobiltelefonen.
Belysningen är den funktion som allra flest vill kontrollera. Det uppger närmare fyra av tio. Digitalt lås och larm, högtalare samt värme och el följer
därefter.
Föga förvånande visar undersökningen att unga är mer benägna att kunna styra saker med telefonen än den äldre generationen. Hela 51 procent i
åldern 16 till 29 år vill exempelvis kunna sköta högtalaren med mobilen. Motsvarande siffra i åldersgruppen 60 till 74 år är endast 10 procent.
– Tekniken fortsätter att utvecklas i ett högt tempo och många vill idag kunna sköta saker i hemmet på distans. Förutom att det är praktiskt och bekvämt finns det även fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv. Möjligheten att reglera värme och el på distans gör att det blir enklare för fler att energieffektivisera sina hem. För oss är det mycket viktigt att tänka på hur vi kan möta de här behoven när vi utvecklar nya bostäder, säger Magnus Lambertsson, försäljnings- och marknadschef på Skanska Nya Hem.

Undersökningen visar också att drygt hälften vill kunna styra sitt hem med mobilen eftersom det är smidigt. Många svarar också att de vill kunna ha
kontroll över hemmet på distans. Endast fyra procent svarar att de vill kontroller saker i hemmet med telefonen eftersom att de då inte behöver röra på sig.

Topplista: Sakerna i hemmet vi vill kunna styra med mobilen

1. Belysning 37 %
2. Digitalt lås och larm 36 %
3. Högtalare 32 %
4. Värme och el 31 %
5. TV 31 %

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige