Image

De vann Green Tenant Award

Event If Skadeförsäkring i Göteborg har tilldelats Green Tenant Award 2012.
Publicerad den 14 November 2012
Vinnarna i Green Tenant Award 2012. Susanne Conradsson, Kenth Edström och Helena Maras från If Skadeförsäkring i Göteborg. Vinnarna i Green Tenant Award 2012. Susanne Conradsson, Kenth Edström och Helena Maras från If Skadeförsäkring i Göteborg.

Utmärkelsen ska stimulera och utveckla miljöarbetet på arbetsplatsen och lyfta fram de goda exemplen med en grön livsstil.

- Miljöengagemang på arbetsplatser är ett viktigt bidrag till en stads miljöprofil. If Skadeförsäkring Göteborgs arbete är ett exempel på detta och förhoppningsvis stimulerar deras vinst av Green Tenant Award 2012 fler företag till att delta i tävlingen nästa år, säger företagarborgarrådet Ulla Hamilton som delade ut priset.

Tre företag gick vidare till final i tävlingen: If Skadeförsäkring i Göteborg, Edita Västra Aros i Västerås och Aperto arkitekter byggkonsulter i Stockholm.

- Årets nominerade företag håller en hög nivå när det gäller hållbarhet och miljö. Vi hoppas att priset även kommer att inspirera andra att utveckla sitt miljö- och hållbarhetsarbete och ser fram emot nästa års tävlingsbidrag. Green Tenant Award skulle kunna bli en viktig värdemätare på företagens långsiktiga miljöarbete i framtiden, säger Erik Dellner, vd för Nextport.

Juryn imponerades av de tävlingsbidrag som lämnades in. Bidragen kom från företag inom många olika branscher som gjorde stora satsningar för en minskad miljöbelastning och en miljövänligare arbetsplats. Det stora intresset bland företagen visar att det finns en stark trend för ett framgångsrikt miljöarbete på arbetsplatsen där medarbetarna själva kan utveckla hållbara och nytänkande lösningar.

- Green Tenant Award syftar till att tydliggöra de möjligheter som finns för företag att använda sina lokaler som en del av företagets vision och strategi. På arbetsplatsen skapas ett forum för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan medarbetare där alla kan få möjlighet att vara en del av ett socialt sammanhang och byta idéer. Genom att synliggöra hållbarhetsfokus i lokalen skapas förutsättningar för att hållbarhetsperspektivet blir en naturlig del av det dagliga arbetet, säger Linn Dahlberg, kvalitets- och miljöchef på Tengbom.

Green Tenant Award instiftades 2011 på initiativ av Nextport och Tengbom.

Juryns motivering till vinnaren var:

"Årets vinnare av Green Tenant Award omsätter fina värderingar till en grön verklighet på ett kontor som uppmuntrar och underlättar beteendeförändringar hos personalen. Med målet att bidra till en hållbarare framtid har man arbetat med allt från smarta lampor till personliga kaffekoppar, skapat internkommunikation som skapar förståelse och utmanat sig själva i lika hög grad som sina leverantörer. Det är därför inte så konstigt att den här förebilden också har ett genomtänkt ledarskap."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige