Image

De tar över EFM:s uppdrag

Bolag Coor Service Management får uppdraget att sköta Centenis galleriafastigheter i Stockholm. Alltså det uppdraget som EFM tidigare haft. Bland galleriorna i uppdraget märks Skärholmen Centrum, Västermalmsgallerian, Ringen och Fältöversten.
Publicerad den 23 September 2011

Centeni är ett fastighetsbolag som äger ett flertal större gallerior i Stockholm, däribland Skärholmen Centrum, Västermalmsgallerian, Ringen och Fältöversten. Tidigare ägdes och kontrollerades Centeni av Boultbee, men i våras tog RBS, Royal Bank of Scotland över.

Avtalet innebär att Coor kommer att ta ett helhetsansvar för att utföra och utveckla servicetjänsterna i och omkring galleriornas cirka 240 000 kvadratmeter fastigheter samt att bidra till en ökad trivsel bland hyresgäster och besökare. Bland servicetjänsterna ingår energioptimering, fastighetsskötsel, lokalvård och säkerhetstjänster. Avtalet gäller från den 1 oktober.
- Vi är otroligt glada över avtalet med Centeni och ser fram mot uppgiften att i nära samarbete med dem långsiktigt utveckla deras galleriafastigheter. Avtalet innebär att vi stärker vår position på fastighetsmarknaden, som är en av våra strategiskt viktiga marknader, säger Staffan Ebenfelt, vd för Coor Service Management i Sverige.
Samarbetet innebär att de personer som idag arbetar med motsvarande uppgifter i de aktuella fastigheterna kommer att erbjudas anställning hos Coor Service Management.
- I Coor har vi hittat en samarbetspartner som tar ett långtgående ansvar för att utveckla servicetjänsterna i och kring galleriorna. Vår gemensamma målsättning är att optimera fastighetsdriften och att öka nöjdheten bland hyresgäster och besökare, säger Lars Söderqvist, styrelseordförande i Centeni.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige