Image

Datum klart för Sernekes notering

Bolag Serneke Group noteras på Nasdaq Stockholm den 24 november. Erbjudandet i samband med noteringen omfattar huvudsakligen nyemitterade aktier. De två största ägarna, Ola Serneke och Lommen Holding, har åtagit sig att på vissa villkor köpa aktier för 50 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Oktober 2016
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Fullständig information avseende erbjudandet kommer att finnas tillgängligt i prospektet som förväntas offentliggöras omkring den 14 november.

Erbjudandet omfattar huvudsakligen nyemitterade aktier som riktas till institutionella investerare i Sverige och internationellt samt till allmänheten i Sverige.

Bolaget avser att använda nyemissionslikviden för att möjliggöra fortsatt tillväxt genom främst organisk tillväxt kompletterat med selektiva förvärv.

Ola Serneke, vd, grundare och styrelseledamot för Serneke:
- När jag startade Serneke var visionen att skapa en rikstäckande entreprenad- och projektutvecklingskoncern. Sedan dess har vi, alla medarbetare i Serneke, tillsammans och målmedvetet arbetat utifrån den visionen. Med avstamp i en tydlig affärsplan fokuserade vi tidigt på att vinna större uppdrag, vilket har varit väsentligt för att bli den dynamiska och snabbväxande koncern vi är idag. Vi erbjuder samma trygghet och kunskap som marknadsledarna, men med mer energi, ett större engagemang och ett modernare synsätt.

- Jag vill rikta ett tack till alla medarbetare, varav många redan är aktieägare, som möjliggjort bolagets utveckling. Nu passerar vi snart en viktig milstolpe i Sernekes utveckling genom en börsnotering på Nasdaq Stockholm. Vår erfarenhet, i kombination med spännande tillväxtmöjligheter framöver, gör att vi ser med optimism på framtiden som noterat bolag.

I nuläget har Serneke cirka 130 aktieägare.

Carnegie Investment Bank är Global Coordinator och Setterwalls Advokatbyrå är legal rådgivare åt bolaget i noteringen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Setterwalls Advokatbyrå på Branschguiden

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Du hittar våra kontor i de tre största städerna – Stockholm, Göteborg och Malmö.

Våra experter inom fastighetsrätt erbjuder affärsmässiga och juridiska lösningar med fokus på fastighetens hela ”livscykel” – från förvärv, exploatering, upplåtelse och finansiering till överlåtelse.

Vi ger råd till innehavare av lokal- och bostadsfastigheter samt till lokalhyresgäster. Bland våra klienter finns svenska och utländska fastighet...

Läs mer om Setterwalls Advokatbyrå på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY