Image

Daniel Hummel ny vd för Fastator

Karriär Daniel Hummel har av styrelsen utsetts till ny vd för Fastator. Han kommer närmast från Swedbank där han de senaste två åren har varit Head of Strategy för Swedbank Markets.
Publicerad den 5 Oktober 2015

Han efterträder Erika Kveldstad som är tillförordnad vd, och som nu i stället kommer att ta en roll som CFO.

Daniel Hummel har de senaste åren arbetat på Swedbank och har, förutom sin roll som Head of Strategy för Swedbank Markets, bland annat varit ansvarig för Swedbanks Corporate Finance-avdelning i Sverige och Baltikum.

- Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Daniel Hummel. Hans mångåriga bakgrund inom kapitalmarknaden, hans erfarenhet av att driva utveckling av verksamheter och ett bevisat starkt ledarskap gör honom till rätt person, att tillsammans med den samlade kompetensen som redan finns inom bolaget, utveckla Fastator till det ledande fastighetsinvestmentbolaget på marknaden, säger Mats Hulth, styrelseordförande i Fastator.

Daniel Hummel kommer att tillträda som vd för Fastator den 1 december 2015.

- Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor ta mig an detta uppdrag. I dagsläget finns det inget renodlat fastighetsinvestmentbolag på aktiemarknaden, förutom Fastator. Jag är övertygad om att vi har en viktig funktion att fylla, både vad gäller finansiering och utveckling av bolag inom fastighetssektorn. Jag ser också Fastator som ett attraktivt och intressant investeringsalternativ för såväl institutionella som privata placerare. Teamet inom Fastator, nätverket kring bolaget och inte minst möjligheterna på fastighetsmarknaden gör att jag känner mig övertygad om att vi har en mycket spännande och kul resa framför oss, säger Daniel Hummel.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige