Image

Daniel Gorosch lämnar JLL

Bolag Tar över som vd för Svenska Bostadsfonden.
Publicerad den 15 Augusti 2018
Daniel Gorosch. Bild: JLL
Daniel Gorosch.

Daniel Gorosch, vd JLL Sverige, har efter nästan elva år på olika poster inom JLLs verksamhet i Sverige på egen begäran valt att lämna sin anställning.

Iota Bergvall, COO för JLL Sverige har utsetts till tillförordnad vd från och med 1 oktober och kommer att tillsammans med övriga ledningen leda verksamheten fram till dess att en ny vd är på plats.

Daniel Gorosch har under sina år på JLL bland annat varit drivande och medverkat till en total ompositionering av JLL i Sverige som bland annat inneburit avyttringen av förvaltningsverksamheten samt förvärven av Tenzing, Nextport samt AGL.
– Det är med stolthet jag lämnar JLL efter elva fantastiska år. Jag har haft förmånen att få vara med om en spännande resa med alla otroligt duktiga och kompetenta kollegor och medarbetare.
– Vi har under dessa år byggt ett nytt, starkare JLL och jag känner mig trygg i att lämna ett JLL som nu står stabilt med en solid marknadsposition och ett gott anseende hos våra kunder, säger Daniel Gorosch.

Senast den 1 januari 2019 tillträder Daniel Gorosch som ny vd för Svenska Bostadsfonden.
– Jag ser fram emot att tillsammans med organisation och styrelse vidareutveckla Svenska Bostadsfonden. Svenska Bostadsfonden är en fin och välskött bolagskoncern och det är glädjande att konstatera att det finns ytterligare potential att förädla konceptet och att vi har en gemensam målsättning att ta verksamheten till en ny nivå.
– Med min breda erfarenhet inom både finans och fastighet från mina år på JLL, samt tidigare uppdrag, är det min förhoppning att bidra till en fortsatt positiv utveckling för Svenska Bostadsfonden, säger Gorosch.

Svenska Bostadsfondens nuvarande vd, Lars Swahn, kommenterar rekryteringen som följer:
– Jag ser med tillförsikt fram emot att Daniel tar över som vd i Svenska Bostadsfonden. Daniel, med sin omfattande erfarenhet från finans- och fastighetsmarknaderna, kommer att stå för ny och dynamisk kraft inom koncernen.

Lars Swahn fortsätter sitt engagemang som en av huvudägarna i Svenska Bostadsfonden och kommer att tillträda som vice ordförande i styrelsen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige