Image

D Carnegie säljer till BRF – 88 procent över värdering

Transaktioner Nyligen genomförde Victoria Park sin första försäljning till en bostadsrättsförening. Nu säljer även D Carnegie till en BRF. Försäljningspriset överstiger den senaste värderingen med hela 88 procent.
Publicerad den 7 Juni 2016
Annons
Image
Ulf Nilsson. Bild: D Carnegie
Ulf Nilsson.

Försäljningen av fastigheten på Sunnanbyplan 3-9 i Rinkeby sker till ett underliggande fastighetsvärde av 43 miljoner kronor, vilket innebär ett pris på 16 850 kronor per kvadratmeter bostadsyta.

Fastigheten, som är från 1970, utgörs av två bostadsbyggnader bestående av sammanlagt 22 lägenheter och två lokaler. Bostadsyta uppgår till 2 552 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Fastigheten, som ligger i ett lugnt läge i Rinkeby, angränsar till öppna gröna ytor och har en egen gård.

– Vi är glada att kunna göra omvandlingen till bostadsrätter tillsammans med våra hyresgäster. Affären visar också på de betydande latenta fastighetsvärden som finns i vårt bestånd, säger Ulf Nilsson, vd för D Carnegie & Co.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige