Image
Corems vd Rutger Arnhult.
Corems vd Rutger Arnhult. Bild: Istock/Corem

Corems avsiktsförklaringar – ska sälja fastigheter för drygt tolv miljarder

Transaktioner Corem har tecknat fyra separata avsiktsförklaringar om avyttring av fastigheter, till underliggande fastighetsvärden om sammanlagt drygt tolv miljarder kronor.
Publicerad den 20 Oktober 2023

Fastigheterna är belägna i Sverige och Danmark, och utgörs till största del av kontor. Vid överenskomna försäljningar beräknas det första frånträdet ske i slutet av november medan det sista beräknas till under april 2024.

– Affärerna är i linje med fastlagd strategi, där vi genom ett aktivt transaktionsarbete stärker vår balansräkning och frigör medel för lösen av våra framtida obligationsförfall. Det är därför glädjande att vi nu tecknat ett flertal avsiktsförklaringar. Det ett bevis på att det finns en fungerande transaktionsmarknad men också att vi har ett attraktivt bestånd oavsett konjunktur. Inkluderat både nu ingångna avsiktsförklaringar och tidigare fullföljda transaktioner har vi hittills under året tecknat mer än 25 olika affärer, med ett brett spektrum av köpare och fastighetstyper, säger Rutger Arnhult, vd på Corem.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige